Psihoterapija

Danko Butorac

Psihoterapijski pristup u radu s klijentima

U svojem terapijskom radu koristim realitetnu terapiju. Ovaj terapijski susret razvio je američki psihijatar dr. William Glasser, a unaprijedili su ga stručnjaci s našeg područja, Leon i Bosiljka Lojk, te učitelji Europskog instituta za realitetnu terapiju. Za taj pristup je karakteristično da na ponašanje čovjeka gleda kao na svhovito jer čovjek sam donosi odluke u svojem životu i motiviran je iznutra.

Premda sam siguran da naše djetinjstvo, genetika i drugi faktori utječu na to kakvi smo danas, znam da je teškoća s kojom klijenti dolaze prisutna tu danas. Zato se fokusiramo na uvjerenja o sebi i drugima iz kojih proizlaze ponašanja, s tim da smo ponašanja više svjesni (pogotovo osjećaja koji su dio ponašanja), a uvjerenja nismo.

Ono što meni pomaže u svakodnevnom životu jest poznavanje teorije izbora. Svoje klijente od samog početka rada upoznajem s teorijom izbora i nastojim ih podučiti nešto od te teorije koja je mnogima, i meni pomogla razumjeti sebe i druge i povezati se s meni važnim osobama.

Uz realitetnu terapiju koja je osnova mojeg rada, koristim i neke tehnike, kao što su asocijativne karte i EMDR.

Psihoterapija se može raditi uživo ili online putem video-poziva. Imam dugogodišnje iskustvo s oba načina rada s klijentima.

Termin za psihoterapiju možete rezervirati putem telefona ili e-maila:

Tel: + 385 97 670 2332

Mail: danko.butorac@zg.ht.hr